به گزارش خبرگزاری مهر، دکتر علی اصغر پیوندی در حاشیه افتتاح بیمارستان شهدای گمنام بر توسعه خدمات درمانی در مناطق کمتر برخوردار تهران تأکید کرد و افزود: خدا را شاکریم که امروز پس از تلاش ها و پیگیری های مداوم چندین ساله مجموعه همکارانم در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و در پی مشارکت های مردمی و حمایت های دولت تدبیر و امید برای تامین خدمات درمانی مردم عزیز جنوب شرق تهران، این بیمارستان رسما آغاز بکار می نماید.
وی عنوان کرد: این مراسم را نشانه توجه و اهتمام ویژه دولت به حوزه سلامت و احترام ویژه به مردم جنوب تهران می شماریم. این اولین بیمارستانی است که پس از انقلاب در جنوب تهران بهره برداری می شود. متاسفانه بخش هایی از پایتخت ایران اسلامی، به ویژه مناطق جنوب و جنوب شرق تهران از بسیاری جهات از جمله دسترسی به خدمات، مناطق کمتر برخوردار قلمداد می شوند. خوشبختانه در دولت یازدهم برای تحقق عدالت در سلامت، دسترسی به خدمات سلامت در مناطق محروم مورد تاکید بوده و در مناطق تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی هم این هدف در مناطق جنوبی تهران و شهرستان های تحت پوشش شامل پاکدشت، ورامین، قرچک، دماوند و فیروزکوه با جدیت پیگیری شده و در حال پیگیری است.
پیوندی توضیح داد: ویژگی دیگر این بیمارستان که اهمیت بسیار زیادی دارد مشارکت مردم و خیرین برای احداث و بهره برداری آن است. در این بیمارستان تجربه موفقی از تعامل بخش دولتی و غیردولتی برای حل مشکلات مردم و نظام سلامت را شاهد هستیم که میتواند برای کل کشور و نظام سلامت الهام بخش باشد. گروهی از خیرین بزرگوار با محوریت حضرت آیت الله وحیدی گلپایگانی پیشگام این امر خیر شدند که به برکت همت و انگیزه های والا و مقدس این عزیزان امروز با مشارکت دانشگاه شاهد بهره برداری از این بیمارستان هستیم.
وی در خصوص مشارکت اجتماعی در حوزه سلامت، گفت: جلب مشارکت های مردمی برای توسعه خدمات سلامت به هم میهنان عزیز در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در دولت یازدهم در راستای سیاست های کلان دولت و وزارت بهداشت به صورت فعال، نظاممند و سازمان یافته پیگیری شد. ایجاد معاونت اجتماعی در وزارت بهداشت و دانشگاه های علوم پزشکی نشان از جامع نگری و ژرف اندیشی نسبت به مفهوم سلامت دارد که از اقدامات شایان تقدیر دولت به شمار می آید.
پیوندی در خصوص بخش های مختلف این بیمارستان نیز اظهار داشت: این بیمارستان که در زمین موقوفه ای به مساحت ۳۰۰۰ مترمربع و با ۹۰۰۰ مترمربع زیربنا در منطقه ۱۵ تهران احداث شده است، به حدود دو میلیون نفر از شهروندان ساکن این منطقه ارایه خدمت خواهد نمود. از امروز بخش های دیالیز، اورژانس، دندانپزشکی و درمانگاه (پلی کلینیک تخصصی) شروع به ارایه خدمت به هم میهنان می کنند و سایر بخش ها شامل جراحی، ICU ، CCU و زایمان هم پس از تکمیل نصب و راه اندازی تجهیزات و تکمیل نیروی انسانی تا پایان عمر این دولت کار خود را آغاز خواهند کرد.
وی ادامه داد: همه تمرکز دولت محترم برای ساماندهی و توسعه کمی و کیفی خدمات درمانی به ویژه خدمات بیمارستانی بر اصول اولیه انسانی و اصول قانون اساسی و تاکیدات رهبر معظم انقلاب استوار بوده است که تامین خدمات درمانی مطلوب و اطمینان بخش را در مواقع بروز بیماری جز حقوق همگانی و نیازهای اساسی می شمارند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تأکید کرد: دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی «پاسخگویی اجتماعی» را به عنوان رسالت ویژه خود برگزیده است. بر این اساس توجه حداکثری به نیازها، انتظارات و تقاضاهای جامعه و تلاش حداکثری برای برآورده کردن این نیازها، انتظارات و تقاضاها و پذیرفتن مسؤولیت مشکلات سلامت جامعه پیرامونی در همه ماموریتها اعم از آموزش و پژوهش و ارایه خدمات بهداشتی و درمانی سرلوحه فعالیتهای ماست.
وی در خصوص فعالیت های دانشگاه گفت: خانواده بزرگ دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی متشکل از ۱۶۰۰۰ کارمند شامل ۱۳۰۰ نفر هیات علمی در قالب ۱۲ دانشکده، ۱۸ بیمارستان، ۶۴ مرکز تحقیقاتی، ۱۰۵ گروه آموزشی، ۴۳۰ مرکز و پایگاه بهداشتی، به ۱۴۰۰۰ دانشجو برای تامین خدمات سلامت در سراسر کشور خدمات آموزشی میدهند، تولید دانش میکنند، مسؤولیت سلامت ۵. ۵ میلیون شهروند معادل ۴۰ درصد از جمعیت استان تهران را در منطقه ای به وسعت ۸۸۰۰ کیلومترمربع معادل ۵۳ درصد مساحت این استان برعهده دارند و همین طور پذیرای بیماران نیازمند به خدمات فوق تخصصی ارجاعی از سراسر ایران هستند.
پیوندی همچنین با ارائه گزارشی از عملکردهای اجرایی دانشگاه تأکید کرد: تلاش همکاران بنده با حمایت های دولت محترم و مشارکت های مردمی طی۳. ۵ سال گذشته به ایجاد بیش از ۳۸۰ تخت بیمارستانی جدید، ایجاد ۱۸ هزار مترمربع فضای بیمارستانی جدید( شامل بیمارستان شهدای پاکدشت و شهدای گمنام)، بهسازی، گسترش و بازسازی ۸۰ هزار مترمربع فضاهای درمانی بیمارستانی و انجامیده و ایجاد حدود ۷۰ هزار مترمربع فضای بیمارستانی جدید (شامل بیمارستان های شهدای تجریش و قرچک) هم در دستور کار است که طی یک سال و نیم آینده به بهره برداری خواهد رسید. با این وصف همچنان نیازمند سرمایه گذاری در حوزه درمان هستیم. علاوه بر محدودیت ها در حوزه تجهیزات پزشکی، هنوز تا تحقق وضعیت مطلوب مطابق استانداردهای وزارت بهداشت حدود ۲ هزار تخت بیمارستانی ( اعم از دانشگاهی و غیر دانشگاهی) در منطقه تحت پوشش دانشگاه کمبود داریم و در مجموعه دانشگاه هم حدود ۲۴۰۰ پرستار کمبود داریم که نیازمند حمایت بیشتر است.
وی در پایان افزود: از همه عزیزانی که در مراحل مختلف اجرای این پروژه نقش داشتهاند به ویژه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرداری محترم منطقه ۱۵، مدیران و کارکنان معاونت توسعه و مدیریت منابع و معاونت درمان دانشگاه، و نیز مدیران و کارکنان محترم بیمارستان صمیمانه قدردانی میکنم. همچنین به صورت ویژه از گروه خیرین به سرپرستی حضرت آیت الله وحیدی گلپایگانی تقدیر و تشکر می کنم. امیدوارم خدمات این بیمارستان رضایتمندی شهروندان عزیز منطقه ۱۵ و مناطق همجوار را به همراه داشته باشد.
نظر شما